Verdens Fødevaredag har til formål at øge bevidstheden om behovet for at skaffe tilstrækkelig og nærende mad til alle.

Op mod 828 millioner mennesker er ramt af sult, og 45 millioner børn er dødeligt underernærede. Næsten 2,3 milliarder mennesker oplever perioder med fødevareusikkerhed. 

Sult og fødevaresikkerhed i FN's mål for bæredygtig udvikling

Mål 2 for bæredygtig udvikling sigter mod at "afskaffe sult, opnå fødevaresikkerhed, forbedre ernæring og fremme bæredygtigt landbrug".

I 2030 vil der være 8,3 milliarder mennesker på jorden. For at sikre, at alle har adgang til nok mad, er der behov for flere investeringer i bæredygtigt landbrug og i at styrke småbønder.

I 2020 blev Verdensfødevareprogrammet (WFP) tildelt Nobels fredspris for sit arbejde mod sult og for en mere stabil og fredelig verden.

Historie

FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) ble stiftet 16. oktober 1945. Verdens matvaredag markeres derfor på denne datoen hvert år. Dagen feires i mere end 150 land, noe som gør Verdens matvaredag til en av de mest markerede FN-dagene.

Tema for verdens matvaredag 2023

FNs tema for dagen udgivere på FNs egne hjemmesider, sædvanligvis 2-3 uger før selve dagen. Vi har desværre ingen information om temaet udover det som udgivere af FN.

Lær mere

FNs bærekraftsmål nummer 2: udrydde sult

Verdens matvareprogram (WFP)

FNs organisation for ernæring og landbrug (FAO)

Statistikk: Underernæring

FN-rapport: 2,3 milliarder mennesker sliter med at få nok mad