Det findes 1,5 millioner søfolk i verden, som arbejder ude på havet i lange perioder af gangen og lever under krævende forhold. Ofte medfører dette arbejde store personlige ofre både for dem selv og deres familier.

Omkring 90 procent af alle varer bliver fragtet med skib. Dette er den mest miljøvenlige måde at transportere store mængder varer på.

I nogle områder er der også en betydelig risiko forbundet med at arbejde på havet. Faren for piratvirksomhed er stor i mange områder, som for eksempel i Adenbugten udenfor Somalia, som er en vigtig handelsrute mellem Europa og Asien.

Søfolks arbejdsrettigheder

I 2006 samlede Den Internationale Arbejdsorganisation (ILO) mere end 60 konventioner på det maritime området ind i en ny konvention for søfolks arbejds- og levevilkår. Denne konvention omhandler alle væsentlige sider ved arbejdslivet og levevilkårene på et skib, og indebærer en styrkning af rettigheder for verdens søfolk.

Konventionen er det mest omfattende og omfattende internationale regelsæt, som nogensinde er lavet for søfolk, redere og maritime nationer.

Læs mere her: